Φόρτωση

Το λεμονόχορτο είναι ένα γνωστό αρωματικό βότανο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουζίνας, ωστόσο, έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Έχει οφέλη για την υγεία για το σώμα μας, όπως ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, επίσης είναι κατάλληλο για καθαρισμό αφού έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Το λεμονόχορτο θεωρείται επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή «βότανα λεμονιού» που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Γαλιλαία για την παρασκευή τσαγιού από βότανα. Όπως είναι γνωστό για τις ισχυρές θεραπευτικές του ιδιότητες, όπως για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων αλλά και εσωτερικών προβλημάτων υγείας.

Οφέλη από το λεμονόχορτο για την υγεία μας

Το λεμονόχορτο μπορεί να καταναλωθεί σε διαφορετικά τρόφιμα και ταιριάζει ιδιαίτερα με την ταϊλανδέζικη κουζίνα. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να επωφεληθείτε πλήρως από το λεμονόχορτο είναι το τσάι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ζεστό τσάι το χειμώνα και ένα δροσιστικό παγωμένο τσάι για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Βοηθάει σε προβλήματα πέψης

Το λεμονόχορτο είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία θεμάτων υγείας, όπως προβλήματα πέψης και φούσκωμα. Ένα στοιχείο που βρέθηκε στο λεμονόχορτο με το όνομα citral έδειξε ότι βοηθά τις ανησυχίες που σχετίζονται με το στομάχι. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Αυξάνει τον μεταβολισμό που μπορεί να κάψει λίπος

Το τσάι από λεμονόχορτο έχει δείξει ότι μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό που μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες και λίπος. Καθώς έχει μια ουσία που ονομάζεται πολυφαινόλη, η οποία βρίσκεται φυσικά στα φυτά και αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας στο σώμα.

Βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Το λεμονόχορτο έχει υψηλές ποσότητες καλίου, το οποίο είναι γνωστό για τον έλεγχο των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Καθώς ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με την πάροδο του χρόνου μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Βοηθά στο κρυολόγημα και τη γρίπη

Το λεμονόχορτο είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα θρεπτικά συστατικά του βοηθούν στη διάσπαση της επίμονης βουλωμένης μύτης και του βήχα. Είναι επίσης πολύ καταπραϋντικό για τον πονόλαιμο όταν χρησιμοποιείται σε ζεστό τσάι.

Οφέλη από το λεμονόχορτο για το δέρμα

Ιδανικό για λιπαρό δέρμα

Το λεμονόχορτο είναι ιδανικό για άτομα που αντιμετωπίζουν λιπαρό δέρμα, καθώς μειώνει την παραγωγή έλαιων και ελέγχει τη λάμψη. Καθώς βοηθά ελαχιστοποιώντας τους πόρους και συσφίγγοντας το δέρμα, οδηγώντας σε μια ισορροπημένη χροιά.

Ιδανικό για δέρμα με τάση ακμής

Το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια καθώς είναι ένα φυσικό φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει με λοιμώξεις και την επούλωση των ουλών. Καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι αντιμυκητιασικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικό για τη μείωση των βακτηρίων στο δέρμα μας, γεγονός που οδηγεί σε ακμή, σπυράκια και ερεθισμό.

Ανανεώνει το δέρμα

Το λεμονόχορτο είναι γνωστό για τις δροσιστικές και καθαριστικές του ιδιότητες για το δέρμα. Αφαιρεί τα βακτήρια, τη βρωμιά και αναγεννά το δέρμα σας και είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, όταν το δέρμα μας χρειάζεται ώθηση από όλη τη ζέστη.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Είναι επίσης υψηλό σε αντιοξειδωτικά και μια καταπληκτική πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α και C. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι εξαιρετικά για ερεθισμένη επιδερμίδα. Επιπλέον, το λεμονόχορτο προάγει τη ροή του αίματος, αυτό κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο σφριγηλή και πιο νεανική.

Το φυσικό σαπούνι Lamongrass Gamila Secret είναι φτιαγμένο από έλαια και βότανα υψηλής ποιότητας που συνεργάζονται για να θρέψουν το δέρμα.

Το σαπούνι λεμονόχορτου Gamila καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα ενώ εξισορροπεί τα επίπεδα λιπαρότητας. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για λιπαρούς και μικτούς τύπους δέρματος, καθώς μπορεί να βοηθήσει με τύπους επιδερμίδας με τάση ακμής, καθώς βελτιώνει το δέρμα και τους πόρους του προσώπου, με αποτέλεσμα το δέρμα να έχει ματ όψη.

Καθαρίζει σε βάθος, αποτρέπει τη φλεγμονή, μειώνει τους πόρους και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που αναγεννούν, αναζωογονούν και ανασηκώνουν το δέρμα.

Το λεμονόχορτο είναι ένα καταπληκτικό φυσικό συστατικό με πολλά οφέλη για το δέρμα και το σώμα μας. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και στη διατροφή, η χρήση του στη φροντίδα της επιδερμίδας σας όσο και στην κατανάλωσή του θα σας προσφέρει τα πλήρη οφέλη του βοτάνου.