Φόρτωση

Ο δυόσμος είναι ένα δημοφιλές βότανο, γνωστό για το δροσιστικό του άρωμα, που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα υγιεινής διατροφής, οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα και καλλυντικά. Χρησιμοποιείται επίσης σε φάρμακα καθώς έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη για την υγεία.

Το έλαιο δυόσμου προέρχεται από το βότανο Μένθα. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την ανακούφιση των πεπτικών προβλημάτων, της ναυτίας και των πονοκεφάλων. Το έλαιο δυόσμου έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες, γι 'αυτό είναι ιδανικό για προϊόντα περιποίησης του δέρματος καθώς βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος.

Οφέλη από δυόσμο για την υγεία μας

Ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τον δυόσμο είναι σε τσάι, το τσάι δύοσμου μπορεί να γίνει τόσο από φρέσκα όσο και αποξηραμένα φύλλα δυόσμου. Μπορείτε να το απολαύσετε ως δροσιστικό παγωμένο τσάι το καλοκαίρι και ως ζεστό τσάι για ζεστασιά το χειμώνα.

Καλό για πεπτικά προβλήματα

Η μέντα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της δυσπεψίας, της ναυτίας, του εμέτου και των αερίων. Το συστατικό που ονομάζεται «carvone», το οποίο βρίσκεται φυσικά στο δυόσμο, έχει αποδείξει ότι μειώνει τις συσπάσεις του στομάχου, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν τα πεπτικά προβλήματα.

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά. Η μέντα παρέχει επίσης το 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για βιταμίνη C, ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Προστατεύει από βακτηριακές λοιμώξεις

Ο δυόσμος χρησιμοποιείται συχνά ως γεύση σε οδοντόκρεμα, και τσίχλες. Έχει επίσης αντιβακτηριακά και αντιμικροβιακά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην καταστροφή των βακτηρίων στο στόμα σας που προκαλούν κακή αναπνοή.

Βοηθά στην ανακούφιση του στρες

Ο δυόσμος περιέχει μενθόλη, ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να δροσίσει το σώμα, να ανανεώσει τις αισθήσεις μας και να προωθήσει τη χαλάρωση. Ως εκ τούτου, είναι το τέλειο τσάι για να πιείτε πριν τον ύπνο.

Οφέλη δυόσμου για το δέρμα

Ιδανικό για δέρμα με τάση ακμής

Τα φύλλα μέντας περιλαμβάνουν σαλικυλικό οξύ και βιταμίνη Α, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος στο δέρμα. Οι εξάρσεις ακμής είναι πιο συχνές σε άτομα με λιπαρό δέρμα. Τα φύλλα μέντας έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην επούλωση της ακμής.

Ιδανικό για δέρμα με τάση ακμής

Ο δυόσμος χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια καθώς είναι ένα φυσικό φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει με λοιμώξεις και την επούλωση των ουλών. Καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι αντιμυκητιασικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικό για τη μείωση των βακτηρίων στο δέρμα μας, γεγονός που οδηγεί σε ακμή, σπυράκια και ερεθισμό.

Θεραπεύει το δέρμα

Ο δυόσμος είναι αντιφλεγμονώδης και βοηθά στη θεραπεία κοψιμάτων, πληγών, τσιμπημάτων κουνουπιών, ακόμη και ξηρού και φαγούρα στο δέρμα.

Ενυδατώνει το δέρμα

Ο δυόσμος έχει την ικανότητα να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη βρωμιά από τους πόρους και να αναζωογονεί το δέρμα σας σε πιο λείο, ελαστικό και καλά ενυδατωμένο τόνο. Συσφίγγει επίσης τους πόρους, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα σας.

Καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος

Ο δυόσμος περιέχει το αντιοξειδωτικό που ονομάζεται «ροσμαρινικό οξύ», το οποίο βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα. Επιπλέον, προστατεύει το δέρμα από βλάβες των ελεύθερων ριζών και καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Το φυτικό σαπούνι δυόσμος Gamila Secret είναι φτιαγμένο από έλαια και βότανα υψηλής ποιότητας που συνεργάζονται για να καθαρίσουν και να θρέψουν το δέρμα μόνο με τα καλύτερα συστατικά.

Το σαπούνι δυόσμου Gamila είναι ιδανικό για μικτούς και λιπαρούς τύπους δέρματος. Έχει καταπραϋντικές και διυλιστικές ιδιότητες και μπορεί επίσης να βοηθήσει στο δέρμα με τάση ακμής. Περιέχει εκχύλισμα χαμομηλιού που έχει αζουλένιο το οποίο έχει ηρεμιστικά και μαλακτικά οφέλη για το δέρμα.

Το σαπούνι δυόσμος Gamila διεγείρει και αναζωογονεί τα φυσικά επίπεδα λιπαρότητας του δέρματος. Καθαρίζει, καταπρανει και βελτιώνει τους πόρους του προσώπου για να αποκαλύψει μια πιο φωτεινή, λεία και πιο όμορφη επιδερμίδα.

Τέλος, ο δυόσμος είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή και την περιποίηση του δέρματός σας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και είναι υπέροχο για τη γενική ευημερία και το δέρμα μας.