Φόρτωση

Η λεβάντα ανήκει στην οικογένεια της μέντας, γνωστή για την ομορφιά της,το ηρεμιστικό της άρωμα και τα πολλά οφέλη της.Η λεβάντα προέρχεται από τη λατινική λέξη «lavare» που σημαίνει «καθαρισμός».Η λεβάντα χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια από τους ανθρώπους,για να κάνουν μπάνιο, να πλένουν τα ρούχα, το δέρμα και τα μαλλιά τους.Αργότερα,χρησιμοποιούταν για τη θεραπεία πληγών καθώς οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι το έλαιο λεβάντας έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

 

Η ιστορία της Λεβάντας και πολλές χρήσεις

Οι χρήσεις της λεβάντας κυμαίνονται από λάδι έως παγωτό, σοκολάτα, κεριά, κρέμες, σαπούνια, ποτπουρί και πολλές άλλες. Η λεβάντα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε τρόφιμα όπως σούπες, σαλάτες, τυρί, επιδόρπια και κρέατα. Καθώς προσθέτει μια ημι-γλυκιά, και φρέσκια γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο.Το έλαιο λεβάντας είναι επίσης συστατικό σε πολλά καλλυντικά λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων και του χαλαρωτικού του αρώματος. Το έλαιο λεβάντας παράγεται από τα φύλλα του φυτού λεβάντας. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό για το δέρμα. Η λεβάντα χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν αϋπνία και παρόμοιες διαταραχές του ύπνου. Οι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούσαν λεβάντα για να βελτιώσουν τον κύκλο ύπνου τους, γεμίζοντας τα μαξιλάρια τους με λουλούδια λεβάντας. Σήμερα, η λεβάντα είναι ένα συστατικό σε πολλά τσάγια και συμπληρώματα που είναι ιδανικά για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο.Είναι επίσης βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται από τους αρωματοθεραπευτές, καθώς βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων και του στρες. Επιπλέον, το λάδι λεβάντας χρησιμοποιείται επίσης από θεραπευτές μασάζ για να αυξήσει τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια του μασάζ.

 Τα οφέλη του ελαίου λεβάντας

Θεραπεύει το δέρμα

Στην αρχαιότητα, όταν οι άνθρωποι δεν είχαν φάρμακα, χρησιμοποιούσαν λάδι λεβάντας για να καθαρίσουν τις πληγές και τα εγκαύματα τους. Η λεβάντα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν και να απολυμάνουν το δέρμα. Ο καθαρισμός του δέρματος με σαπούνι με βάση το λάδι λεβάντας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα υγιές ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζετε ερεθισμούς.

Μειώνει την ακμή

Το ξηρό δέρμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακμή, καθώς το δέρμα μας μπορεί να υπερπαραγάγει λάδι που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους που οδηγούν σε ακμή. Το έλαιο λεβάντας έχει ενυδατικές ιδιότητες και καταπολεμά τα βακτήρια χωρίς να φράζει τους πόρους. Η χρήση λαδιού λεβάντας στο δέρμα σας μπορεί να μειώσει την ακμή , να ηρεμίσει και να επούλωση της επιδερμίδας σας.

Βοηθά με το έκζεμα

Με το έκζεμα, το δέρμα γίνεται ξηρό και προκαλεί φαγούρα. Η λεβάντα έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή και τα βακτήρια. Το έλαιο λεβάντας είναι ένα φυσικό θεραπευτικό λάδι που ηρεμεί το δέρμα και μειώνει τον ερεθισμό.

Καταπολεμά τη γήρανση

Το έλαιο λεβάντας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που το καθιστά εξαιρετικό συστατικό για την πρόληψη και τη μείωση των πρόωρων σημείων γήρανσης. Καθώς το δέρμα μας εκτίθεται συνεχώς σε αγχωτικούς εξωτερικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο και η ρύπανση, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από αυτό το είδος τους στρες.

Λάδι λεβάντας στα Gamila Secret Products

Όλα τα προϊόντα Gamila Secret είναι 100% φυσικά και χειροποίητα με τη μυστική φυτική φόρμουλα και ένα μείγμα από τα πιο αγνά φυτικά έλαια.Το αυθεντικό έλαιο προσώπου Gamila περιέχει εξαιρετικά αγνά έλαια, όπως λάδι λεβάντας, λάδι αβοκάντο, λάδι γλυκού αμυγδάλου, λάδι δάφνης και πολλά άλλα. Το έλαιο προσώπου ενυδατώνει, προλαμβάνει και διορθώνει τη γήρανση, καταπραΰνει, αυξάνει την ευελιξία, αναζωογονεί και προστατεύει το δέρμα.Το σαπούνι καθαρισμού Gamila λεβάντας έχει ένα γλυκό, φρέσκο ​​άρωμα με ένα χαλαρωτικό, θεραπευτικό και αποκαταστατικό αποτέλεσμα που είναι κατάλληλο για άτομα με δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα και ψωρίαση.Το σαπούνι λεβάντας έχει θεραπευτικές, θρεπτικές, βαθιές καθαριστικές & μαλακτικές ιδιότητες και βελτιώνει τη δομή του δέρματος, τους πόρους του προσώπου και βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας ενυδάτωσης του δέρματος.Οι κρέμες  Gamila  είναι κατασκευασμένες με συστατικά που προσφέρουν επουλωτικές ιδιότητες ανανεώνοντας τα κύτταρα του δέρματος, για να κάνουν το δέρμα να φαίνεται νεότερο, πιο υγιές και πιο όμορφο.Η κρέμα χεριών Gamila αποτελείται από αγνά έλαια όπως, λάδι λεβάντας, ελαιόλαδο, σκόνη εκχυλίσματος φύλλων Αλόης Βέρα και βιταμίνη Ε που κάνει τα χέρια σας νεότερα, υγιέστερα και πιο απαλά.Η κρέμα ποδιών Gamila είναι κατασκευασμένη από συνδυασμό βοτάνων και ελαίων, όπως λάδι λεβάντας, βούτυρο καριτέ και κερί μέλισσας. Ενυδατώνει εντατικά και βοηθά στην ανακούφιση, απαλότητα και αναζωογόνηση των ξηρών ποδιών. Είναι η τέλεια φόρμουλα για σκληρό, ερεθισμένο δέρμα και κουρασμένα πόδια.